Wat is infrarood

Ver-infrarood of Far Infrared stralen zijn verantwoordelijk voor de warmte geproduceerd door de Dome.

Far Infrared (FIR) stralen zijn een onzichtbaar spectrum van het zonlicht ontdekt door een wetenschapper genaamd Sir William Herschel in 1800.
Zijn onderzoek leidde tot de ontdekking dat er niet alleen de bekende zichtbare stralen zijn - rood, oranje, geel, groen, blauw en violet plus de onzichtbare stralen, Gamma en Ultraviolet, maar ook een voorheen onbekende straling later infrarood genoemd.
FIR stralen zijn aanwezig in het spectrum tussen zichtbaar licht en microgolven. Deze onzichtbare band van licht wordt gevoeld als warmte.
Ongeveer 80% van de zonne-energie bestaat uit FIR en 60% er van ligt tussen van 10-20 micron.
Het menselijk lichaam produceert FIR tussen 8-14 micron.
Onder invloed van infrarood stralen zal het activiteitenniveau van onze atomen worden verhoogd en wordt warmte opgewekt.
Albert Szent-Gyorgi, Nobelprijswinnaar en de ontdekker van vitamine C, geloofde dat alle energie van de zon een grote invloed heeft op ons. Zijn onderzoek toonde aan dat licht letterlijk de fundamentele biologische functies van het lichaam kan veranderen.

Hoe Far Infrared werkt.
Far Infrared warmte stimuleert de cellulaire stofwisseling die het regeneratieve vermogen verhoogt van het lichaam,en helpt de goede werking van het zenuwstelsel te herstellen.
Far Infrared energie wordt zeer gemakkelijk geabsorbeerd door het menselijk lichaam en helpt in alle aspecten van lichamelijke groei en ontwikkeling.
Het lichaam heeft zijn eigen mechanisme voor het produceren FIR die genezing en cellulaire herstel stimuleert.
Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan Far Infrared stralen zullen onze genezingsprocessen worden gestimuleerd en de eigen herstellingsreacties van het lichaam worden geactiveerd. Far Infrared warmte ontgift het lichaam van zware metalen, pesticiden en andere giftige stoffen.
Vanwege de huidige hoge niveaus van stress en toxiciteit wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te genezen vaak aangetast. Sommigen van ons hebben zodanig kritische spanning en / of toxische niveaus bereikt dat we niet meer zelf de energie hebben om te ontgiften of ons lichaam te repareren.
Far Infrared straling zal selectief worden geabsorbeerd door die weefsels die een boost nodig hebben.
Onze thermische energie zal stijgen, weefsels zullen actiever worden en het tempo van de stofwisseling zal toenemen.
Het is bijna alsof de batterij van het lichaam opnieuw wordt opgeladen.
De intensiteit van de ver infrarood energie die door het lichaam wordt geproduceerd fluctueert voortdurend.
Wanneer de intensiteit hoog is, voelen we ons gezond en zijn we in staat om kwalen te overwinnen. Zodra de infrarood energie niveaus beginnen te dalen, zijn we meer onderworpen aan ziekte en hebben we de neiging sneller te verouderen.
Far infrared stralen helpen om het lichaam van chemicaliƫn en verontreinigingen ontdoen, verjongt de cellen, weefsels en organen van het lichaam waardoor we sneller weer gezond zijn.

De voordelen van Far Infrared warmte
Enkele voordelen zijn hieronder weergegeven:

  •  Ontgiftend
  •  Anti-inflammatoir
  •  Stimuleert Verhoogde bloedsomloop
  •  Verhoogt de Immuunfunctie
  •  verlicht pijn
  •  Ontspannend